Brokkoli-karfiol csőben sütve
Hozzávalók :
maradék
sonka
fél fej
brokkoli
szalonna (húsos)
fél fej
karfiol
~ vagy lilahagyma
póréhagyma
1 pohár
tejföl
(ha van, pici darab füstölt ~ is)
sajt
2 egész
tojás
bors
vaj
Elkészítés módja:
A brokkolit, karfiolt nagyobb rózsákra szedve forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Újra forrástól számítva 1 percig főzzük. Kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tejfölt elkeverjük a felvert tojásokkal és a fűszerekkel. Valamennyi sajtot (ha van füstölt sajtunk akkor abból az egészet) belekeverünk. A tálba rétegezzük a hozzávalókat: csíkokra vágott sonka, hagyma, brokkoli-karfiol és ismét sonka, hagyma. Leöntjük a tojásos tejföllel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Sütőben 185-200 fokon szép pirosra sütjük. Önálló ételként ehető, de lehet körettel is tálalni.
Forrás: receptbazár

Eddigi vélemények:

Beküldő Vélemény
Sportos GáborÉn szakács vagyok,úgyhogy meg tudnám csinálni a recept alapján,de egy kezdő biztos nem!!!!!!Nincs is a hozzávalók között tejföl és tojás!!!!!!Ha egy hülye olvassa el semmi nem lesz ebből a receptből!!!!!!!
BuzattiA hibát kijavítottuk, jó étvágyat az ételhez!
pumkinEn megcsinaltam es nagyon finomra sikerult prdig nem egy hulye olvasta. Borzalmas .
odett...??? most borzalmas vagy finom??? én kihagytam a húst, viszont a tejfölbe vágtam újhagymát, s a rétegek közé aprított medvehagymát szórtam. :) fincsi lett!!!!! :)

Én is írok véleményt:

Beküldő:
Vélemény:
Tetszési index:Nem kérnék repetát           Felséges!!
Biztonági kód: CSAK a KÉK színnel kiírt karaktereket írja be biztonsági kódként!
 
© , Graphix by chabz