Avokádó krém
Hozzávalók 4 adaghoz:
1-2 gerezd
fokhagyma
1/2 db
vöröshagyma
30 dkg
avokádó
kevés ~leve
lime
bors
1 dl
tejföl
kakukkfű
Előkészítés:
Avokádó a konyhában: Kicsit meglepő gyümölcs (?), mert ízre nem édes. Ha rövid időn belül szeretnénk elkészíteni, válasszunk kevésbé keményet. 1-2 nap alatt megfelelően megpuhul, de nem úgy, mint egy körte. Nem hámozni kell, hanem félbevágni. Óriási magja van! Az érett avokádó húsa egyszerűen kikanalazható a héjából, de el is válik tőle. Nyersen az íze engem a mogyoróra emlékeztet, erőteljes aromája nincs. További infó itt olvasható.
Elkészítés módja:
Az avokádót megtisztítjuk, és apró darabokra vagdaljuk a turmixoláshoz. Ízlésnek megfelelően 1-2 gerezd fokhagymát is hozzáteszünk, valamint egy kevés vöröshagymát és egy mokkáskanálnyi citromlét (így nem barnul meg olyan hamar). Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ha szeretjük a kakukkfű vagy gyömbér ízét, azt is tehetünk hozzá. (Kísérletezhetünk saját ízlésünk szerint más fűszerrel is, mert maga a gyümölcs kissé ízetlen.) A végén egy kevés tejföllel az egészet krémes péppé turmixoljuk. Pirítósra kenve nagyon finom, előételként is lehet adni. Közvetlenül fogyasztás előtt készítjük el, mert hamar elszíneződik, megbarnul.  
Kalóriatartalom: 180 kCal/adag
Elkészítési idő: 30 perc
Forrás: Buzatti
Nehézségi fokozat: Agglegény

Eddigi vélemények:

Beküldő Vélemény
Bakos IstvánnéKipróbáltam! Elkészítettem és minden kedves vendégemnek és nekem is NAGYON ízlett. Többször fogom ezután is készíteni. Kiváló, laktató! Felséges és finom!
Berecz MártaKipróbáltam! Nekem és kedves családtagjaimnak is nagyon ízlet!
dudorkaKedves Receptíró! Életemben először vettem avokádót, és a boltban egytől-egyig nagyon kemények voltak csak, azért várjak vele, hogy megpuhuljon? A receptet biztosan kipróbálom, és ha elkészült értékelni is fogom!
BuzattiKedves dudorka! A boltban lehetőleg érett [puhább] darabot válasszon. A keményet is nyugodtan meg lehet venni, 2-3 nap alatt megpuhul. Ha igazán érett, akkor félbevágás után a héjából könnyedén kikanalazható. Nagy magja van!
dudorkaKöszönöm a választ! :)
marcsiIsteni!!!!!!
próbálják ki egy kis csilivel is, lazítani lehet 1 evőkanálnyi joghurttal, és szép színes lesz kevés apróra vágott (előtte meghámozott, majd leves magjától megfosztott) paradicsomkockával
MoncsaSziasztok! Én azt szeretném kérdezni,hogy ez a 30 dkg avokádó az már csak a húsára vonatkozik,vagy még magostul? Köszi? (megelőlegeztem a felségest)
BuzattiA 30 dkg a nyers húsra vonatkozik. Ekkora mennyiég 4 semélyre bőséges vacsorához elegendő. Ha a vásárolt avokádó kisebb, érdemes csökkenteni a tejföl mennyiségét, különben híg lesz a krém. A felséges garantált :)
t.évaén reszeltem bele főtt tojást is
tubarozsamég nem probáltam,de elkészitem.biztos finom lehet.
tubarozsaszeretném kérdezni hogy mennyire hizlalo?ha valaki tudja a választ irjon
bvfdnagyon jó egy kis tortával és chilivel és tacoval és citromal. LOL
Buzattimivel az avokádó nem édes, legfeljebb a hozzálkevert tejföl lehet hízlaló, a többi alkatrész gyakorlatilag zöldség
limeanagyon finom
14 éves lánymost fogom elkészíteni előszőr és remélem finom lesz!!!
adidaHűtőben mennyi ideig áll el?
Buzattia citromlé lassítja a bomlást, mivel a C vitamin antioxidáns. 2-3 napon belül még semmi baja nem lesz
**..anaszka..**Én most próbáltam ki!!!Nekem nagyon ízlett...Egyszerüen felséges!!:)és köszy a receptet Buzatti:)))
öregVárakozáson felüli,és még lehet überelni különböző fűszerekkel.
SisiEz valami isteni! Köszi a receptet!
nikikeha egy keményet vesztek egy zacskóba banán mellé be kell tenni a hűtőbe és egy nap alatt megpuhul a banán mellett
adéltejföl helyett használhatsz teavajat,próbáld ki,én is elkészítettem tejföllel nagyon finom.
ÁgiNagyon finom,és egészséges.Tudjátok,hogy az avokádó lúgosít és erősíti a méhfalat is?Nyáron 1 paradicsom húsát is beleteszem (mag és héj nélkül)Lime leve talán jobban illik hozzá a kakukkfű isteni ízt ad neki.
AnikóMost próbáltam ki először, ezért is kerestem egy olyan receptet ami másoknak is ízlett, köszönöm, legközelebb is így fogom elkészíteni, a friss kakukkfű, nagyon finom kellemes ízt ad neki :)
AdriSziasztok! Nekem iszonyatosan keserű lett a krém. :-( Ez vajon mitől lehet? Lehet, hogy nem volt elég érett az avokádó (nem lehetett kikanalazni a héjából, ezért én kis kockákra vágtam és úgy turmixoltam össze a többi hozzávalóval)? Ez volt a gond? Sajnálom, mert mindent beletettem és már nagyon vágytam egy finom avokádókrémre... :-(
HeniSzia Adri, igen az avokádó akkor jó, ha kicsit puha, akkor könnyen kikanalazható, és nem kesernyés, hanem valóban kissé krémes semleges íze van. És nagyon finom. Sajnálom, hogy...
ZsanettSziasztok! A kakukkfűből (szárított)mennyit kell belerakni?
ZsuskaNagyon fini az avokádókrém,egy kis olívaolajat is szoktam tenni bele. próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok!:D
ZsénSziasztok!Nekem is sajnos keserű lett, meg lehet még valahogy menteni?? vagy lehet még valamihez felhasználni, mert nem szívesen dobnám ki....
DashAdri ha a héj is belekerült akkor az keserítette meg. Nem szabad belekerülnie. Én nem szoktam kanalazni, hanem meghámozni mint a krumplit, így jobban látom hogy héj nem kerül bele.

Én is írok véleményt:

Beküldő:
Vélemény:
Tetszési index:Nem kérnék repetát           Felséges!!
Biztonági kód: CSAK a KÉK színnel kiírt karaktereket írja be biztonsági kódként!
 
© , Graphix by chabz